Odamızın Düzenlemiş Olduğu Eğitim Semineri

Ataşehir Belediyesi ile Anadolu Yakası Pazarcı ve Seyyar Esnaf Odası’nın birlikte düzenlediği “Kişisel Hijyen ve Besin Hijyeni” ile “Pazarlama Satış Teknikleri ve Müşteri İlişkileri” eğitimleri Mustafa Saffet Kültür Merkezi Halit Akçatepe Sahnesi’nde düzenlendi.
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Anadolu Yakası Pazarcı ve Seyyar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Emin Yarar, Başkan Vekili Zeynel Abidin Ayvataş ve yönetiminin yanı sıra Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Hışman ve Kalender Özdemir ile Zabıta Müdürü Battal Sarıkaya da etkinliğe katılanlar arasındaydı.
Pazar esnafına yönelik hizmet içi eğitim seminerinde önce Doç. Dr. Barış Öztürk, pazarda hijyenin nasıl olması gerektiğini, satılan meyve ve sebzelerin nasıl yıkanması gerektiğini anlattı. Sonrasında Yrd. Doç. Dr. Tayfun Yeşilşerit ise, esnafın müşteriye nasıl hitap etmesi gerektiğini ve müşteriyle ilişkilerin nasıl yürütülmesi gerektiğini aktardı.
Başkan İlgezdi ise yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
“Sizler esnaf olarak iyi ki varsınız. Türkiye’de gün geçtikçe ekonomik yapı değişiyor, kepenk indiren bakkal dükkânları marketlere devrediliyor. Pazarcılar bile bu ekonomik şartlarda ayakta kalma mücadelesi veriyor. Siz direnmeye devam edin, bu işler gelip geçer. Bizim yapacağımız bir şey var: Belediye olarak, sizlere destek vermek zorundayız. Sizleri ne kadar rahat ettirebilirsek, sizler de o kadar rahat çalışırsınız. Öncelikle bu güzel etkinliği gerçekleştirenlere teşekkür ederim.”
Pazar esnafının çok kıymetli ve çok zor bir iş yaptığını belirten İlgezdi, “Sabah 5’te kalkıyorsunuz, hale gidiyorsunuz, mal alıyorsunuz, yağmur çamur demeden pazarınızı kuruyorsunuz ve saatlerce o malın bitmesini bekliyorsunuz. Ben de bir dönem yaptığım için, hangi şartlarda çalışarak evinize ekmek götürdüğünüzü çok iyi bilirim” diye konuştu.
İlgezdi bir de çocukluk anısını anlattı:
“Ortaokul öğrencisiyken, Kadıköy Salıpazarı’nda sepetle erzak taşıyordum. Müşterilerin aldıklarını sepete koyup evlerinin kapısına kadar taşıyordum. Hiç unutmuyorum; bir yaz günü, 14-15 yaşındayım. Bir hanımefendi geldi. 1979-80… O zaman çoğu binada asansör de yok. Hanımefendinin meyve sebzesini aldım, sepetle sırtıma koydum, 6 kat çıktım. Kadın gitmem için yüzüme bakıyor.  ‘Bahşiş’ dedim, kovdu. Ben de çocuk aklımla sepete bir tekme attım, domates, kabak ne varsa merdivenlerden aşağı paldır küldür yuvarlandı.”
Anadolu Yakası Pazarcı ve Seyyar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Emin Yarar ise, pazarların çağımıza uygun hale getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Ataşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu kapalı pazar yerinin herkese örnek teşkil ettiğini” belirtti. 
Katılımcılara sertifika verilen törende Mehmet Emin Yarar, Başkan İlgezdi’ye teşekkür ederek bir de plaket sundu. 
 

x

Anadolu Yakası Pazarcılar Odası