Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ankara’da buluştu

Anadoluyakası Pazarcılar Odası Ankara’ya çıkarma yaptı

Pazarcılar Odası Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ankara’da buluştu.İstanbul Anadolu Yakası Pazarcılar odası Başkanı Mehmet Emin Yayar, “Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dan istediğimiz desteği aldık” dedi.

Meslek mensuplarını çok yakından ilgilendiren çeşitli yasa ve yönetmelikler üzerinde yapılması planlanan değişiklikler için kurulan komisyonlarda Pazarcılar Odalarını temsilen katılan Başkan Memet Emin Yarar, teknik konulara hâkim birisi olarak Ankara’da pazarcı esnaflarına, sorun teşkil eden bir takım konuların, kanunda ve Pazar yeri yönetmeliğinde pazarların ve pazarcı esnafının lehine olacak şekilde yeniden düzenlenmesi ile ilgili önemli konuları sürekli gündeme getirerek, bunun yetkili mercii olan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı temsilcilerince düzenlenmesi ile ilgili ciddi katkılarda bulundu.

Uzun süreden beri Ankara,İstanbul arasında adeta mekik dokuyan Başkan Memet Emin Yarar görev aldığı tüm komisyon çalışmalarında pazarcı esnafları adına önemli kazanımlara imza atarak ,yıllardır birike gelmiş sorunların bir nebze olsun çözümü konusunda çok önemli adımlar atılmasını sağladı.

Komisyon çalışmaları sonucunda Ankara’da TÜSPAF’ın öncülüğünde planlanan ve Cumhurbaşkanı R.Tayyip ERDOĞAN, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin CANİKLİ ve birçok üst düzey bürokratın katıldığı “Büyük Pazarcı Esnafı Buluşması”na yüzlerce esnafla katılan Başkan Memet Emin Yarar Anadolu Yakası Pazarcı ve Seyyar Esnaf Odası’nın pazarcı camiasına sunduğu ilklerden birini daha yaşatarak “ilklerin başkanı “olma özelliğini bir daha ortaya koydu.

Başkan Memet Emin YARAR ve Yönetim Kurulu Üyeleri Pazarcı Esnaflarının daha rahat bir ortamda çalışa bilmeleri için çalışmayı kendilerine ilke edindiklerini, bunun için ellerinden gelen bütün gayreti göstereceklerini söylediler