Odamızın Ümraniye Belediyesini Ziyareti

ANADOLU YAKASI PAZARCILAR ODASI ÜMRANİYE BELEDİYESİ ZİYARETTE BULUNDU

ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANI HASAN CAN PAZAR ESNAFIYLA BİR ARAYA GELDİ
 
 
mini1j9b1786_20140305161542Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye’de bulunan pazarcılar esnafıyla sabah kahvaltısında bir araya gelerek Ümraniye’de yapılacak çalışmalar hakkında istişare toplantısı yaptı.

Ümraniye’deki kurum, kuruluş ve vatandaşlarla çeşitli vesilelerle bir araya gelen  Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye’de bulunan pazarcılar esnafıyla istişare toplantısında bir araya gelerek Ümraniye’de yapılacak çalışmaları hakkında esnafa bilgi verdi. Ümraniye Belediye Nikah Sarayı Sultan Salonunda verilen kahvaltıya İlçe Başkanı Öztürk Oran, Belediye Başkanı Hasan Can,   ilçe Başkan Yardımcıları, Belediye Başkan Yardımcıları, İstanbul Anadolu Yakası Pazar ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Emin Yarar, Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, esnaf ve davetliler katıldı.

mini1j9b1606_20140305160810

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İstanbul Anadolu Yakası Pazar ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Emin Yarar; “Pazarcılık mesleği zor bir meslektir. Bu meslek gecenin bir yarısında başlayıp gene gecenin geç saatlerine kadara süren emek ve güç isteyen bir meslektir. Bizler bu mecrada herkese hizmet etmek için varız. Bu meslek ile hem hizmet edeceğiz, hemde evimizdeki çorba kazanını kaynatacağız” dedi. Emin Yarar; “Geçmiş dönümlerden bu yana yapmış olduğu hizmetlerle bizlere, esnaflara katkılarından ve desteklerinden dolayı başta şahsım ve esnaf arkadaşlarım adına Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a çok teşekkür ediyoruz. Diyerek sözlerini bitirdi.

mini1j9b1631_20140305160926

Programda konuşma yapan İlçe Başkanı Öztürk Oran; “Ekmeğini taştan çıkaran kardeşlerimle bugün burada birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Bazı meslekler vardır ki çok zordur. Sizin yaptığınız meslek bu zor olan meslek gurubuna girmektedir. Sizlerin bu işi küçümsememenizi istiyorum. Yaptığınız iş, gece, gündüz, yağmur ve çamur dinlemiyor. Ailenizi çoluk çocuğunuz geçindirmek için ekmeğinizi taştan çıkarıyorsunuz. Sizler bu işinizle hizmet ediyorsunuz. Ülkemiz eskisi gibi değil yer yerde hizmet var. Artık çalışan gelişen bir Türkiye var. Bununla beraber Ümraniye’mizde gelişti. Ben Belediye Başkanımız Sayın Hasan Can’a sizlere vermiş olduğu hizmetlerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız 10 yılda Ümraniye’ye birçok hizmet ve eserler kazandırmıştır. İnşallah önümüzdeki 5 yılda da bu hizmetler devam edecek” dedi.

mini1j9b1757_20140305161037

Akabinde konuşan Belediye Başkanı ve Adayı Hasan Can; “Son 10 yılda Rabbim bizlere güzel işler yapmayı nasip etti. Bir eşi daha bulunmayan Belediye binamız gibi birçok kültür merkezleri, sağlık ocakları, okullar, nikâh sarayı, bilgi evleri, caddeler ve muhtarlıklar gibi bizzat Ümraniye Belediyemizin yaptığı ve Belediye bütçemizle yaptırdığımız 200’ü aşkın kalıcı eser yaptık. Bu göreve geldiğimiz günden bu güne 10 yıldan beri durmadan hiç ara vermeden yaz kış demeden çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Çok şükür yaptıklarımız ortadadır. Sadece maddi anlamda değil manevi, kültürel, sosyal ve sanatsal anlamında kalıcı eser yapmak bizlere nasip oldu. Geçmiş 40 yılın 4-5 katı hizmet ve kalıcı eserler yaptık. Devlete ve Devletin hiçbir kurumuna bir kuruş bile borcu olmayan bir belediyeyiz. Göreve geldiğimiz günden beri Ümraniye’de kimseyi aç ve açıkta bırakmadık, bırakmamaya gayret ettik. Bunun yanında, Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından kurulan ekipler yaşlı, engelli ve hasta vatandaşların ev temizliğinden, yemek servisine, sağlık desteğinden berber ve kuaförlük hizmetlerine kadar ihtiyacı olan vatandaşların yardımına sevgiyle, güler yüzle ve şefkatle koşuyor. Yaşlı Hizmetleri Birimimiz, ilçede ikamet eden Aşevi’nden sıcak yemek yardımı alan ve kendi hayatını devam ettirmekte güçlük çeken yaşlı bireyleri ziyaret ederek; Ev temizliği, İç-dış boya badana işleri, Ev içi düzenlemeler, Kişiler Bakım Hizmetleri, Ev taşıma ve eşya alımı gibi hizmetleri sunuyor” dedi. Daha sonra Başkan Hasan Can esnafın sorunlarını dinledi. Esnafın sorunlarını içtenlikle yanıtlayan Belediye Başkan Adayımız Hasan Can, Özellikle 2B arazileri ile ilgili geniş, aydınlatıcı ve ikna edici bilgiler verdi. Diğer yandan Ümraniye’nin mevcut sorunları ve çözüm yolları konusunda ve yapılan hizmetler ile bundan sonraki süreçte yapılacak projelerden kısaca bahsedildi. Bilgilendirme toplantısından memnun kalan pazarcılar ve esnaf, Başkan Hasan Can’a teşekkür etti.

mini1j9b1614_20140305160725mini1j9b1770_20140305161215

 

 

x

Anadolu Yakası Pazarcılar Odası